17 Ekim 2007 Çarşamba

Böğürtlenli Pasta

Pastayı ben yapmadım ama Süslemesi bana ait.Yiğenimin doğum günü için, kekini annesi yaptı tarifi en kısa zamanda , süslemesi de benden :-))

**20 cm çember kalıp kullanılmıştır.
Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 125 gr şeker
  • 50 gr nişasta
  • 75 gr un
  • 1 pk vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı ılık su

İç Malzeme:

  • 2 Paket krem şanti
  • Böğürtlen
  • Hamuru ıslatmak için böğürtlen suyu

Süsleme:

  • 2 paket krem şanti
  • Gıda boyası
  • damla çikolata
  • şeker hamurundan yapılmış şekiller

Yapılışı:

  • Karıştırma kabımız plastik veya cam olacak.
  • Bir kabımıza 4 yumurta sarısı , 4 kaşık ılık su,vanilya ve şeker homojen bir kıvama gelene kadar çırpılır.
  • Diğer kabımızda yumurta akları çırpılır.(kabımızı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek şekilde olacak)
  • Mikseri sadece yumurta karışımları için kullanıyoruz.
  • Tahta kaşıkla yumurta aklarını sarıya ilave ediyoruz.Katlayarak karıştırıyoruz.(çırpmadan) havalandırarak.
  • Un ,nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave ediyoruz.
  • Tekrardan tahta kaşıkla havandırmaya devam ediyoruz.
  • Fırınımızı 175 derecede ısıtıyoruz.Yağlı kağıt üzerine hamurumuzu döküyoruz.
  • Hamurumuz piştikten sonra fırın teli üzere ters çevirip soğutuyoruz.
  • Soğuduktan sonra kekimizi 3 parçaya bölüp her bir katı bögürtlen suyu veya sulandırılmış reçel ile ıslatıyoruz ve aralarına krema sürüp böğürtlen ilave ediyoruz.Her kat için aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Üzeri için krem şantimizi karıştırırken içine kürdan ucu ile gıda boyası ilave ediyoruz ve süslüyoruz.

AFİYET OLSUN.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

siteni çok beğeniyorum. pastaların çok güzel...

Etiketler