Tarif Emine Beder’e ait.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- bir dilim limon
- Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
- Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın.
- Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
- Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın.
- Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin.
- Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
- Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın.
- Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder