1 Ekim 2007 Pazartesi

KIŞ HAZIRLIKLARI TAMAM





Hafta sonun durmadım çalıştım.. :-))))
Kışa hazırlık yaptım..
  • Salatalık Turşusu - 1lt kovanozun altına 1 soğan halkası konularak üzerine salatalıklar dizilir , 1 küp şeker,1 çay kaşığı tuz ,top karabiber, dere otu ve 1 parça kereviz sapı ilave edilir.1/4 sirke konularak üzeri ılık su ile tamamlanır.Kısık ateşte renkleri değişene kadar kaynatılır.

  • Fasulye Turşusu - 1lt kavanoz fasulyeler dizilir üzerine 1küp şeker,1çay kaşığı tuz 1/4 sirke konularak üzeri ılık su ile tamamlanır.Kısık ateşte renkleri değişene kadar kaynatılır.

  • Armut Reçeli - Kabukları soyularak küp küp doğranır.Üzerine 500 gr kadar toz şeker ,1 su bardağı su , 1/2 limon suyu ilave edilerek su çekene kadar kısık ataşte kaynatılır.(Ben 2 kg armuttan yaptım çok şekerli sevmediğmden dolayı şeker az ilave ettim.)

  • İncir Reçeli - Aslında reçellik minik incirler var ama ben normal incirden yaptım.Biraz fazlacana almışım baktım çürüyecekler hemen harekete geçtim.İncir kabuklarını soyabildiğim kadarıyla soydum,üzerine 300 gr kadar toz şeker ve 1/2 bardak su ilave ederek suyunu çekene kadarkısık ateşte kaynattım.Koyulaştıktan sonra süzgeç ile süzdüm süzülen reçeli ılık olarak kavonozlara paylaştırdım.
  • Erik (Mürdüm) Kompostosu - 1lt kavanoza 6 ad erik (çekirdekleri çıkartılarak 2 ye ayrılacak) , 6 çorba kaşığı toz şeker ve üzeri su ile tamamlanarak kapatıldıktan sonra suya rengi geçene kısık ateşte kaynatılacak.

  • Armut Kompostosu - 1lt kavanoza 4 ad armut (4 parçaya bölünecek) ,6 çorba kaşığı toz şeker ve üzeri su ile tamamlanarak kapatıldıktan sonra suya rengi geçene kısık ateşte kaynatılacak.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Fasülye turşusundan lütfen getir tadalım:bayılırım bende.Harika görünüyorlar .Nihal

Adsız dedi ki...

Merhaba Vildan, armutlu tatlar nefis. iç denemedim.. Ama kulağıma küpe oldu armutu bol bulduğum anda deneyeceğim. ELlerinize sağlık.

sıcacık sevgiler..

Bu sırada her yeni yazı eklediğinizde blog manşete yazı başlıklarınızı girerseniz diğer blogcular sizden haberdar olur. :) bilginize.. Blog manşet www.misssgibi.com adresinde :)

Adsız dedi ki...

selam.. kışlıklarınızı afiyetle yiyin..turşular harika görünüyor..

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık hepsi de nefis olmuş:)))

Etiketler