18 Aralık 2007 Salı

Cevizli Lokum

Cevizli Lokum tarfi Mekanımız Mutfak bloguna  ait
Puf puf oldu..bence içine biraz toz şeker serpilebilir.


Malzemeler
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kurumaya
  • tuz
  • ılık su ( ~ 1,5 su bardağı)
İçi için

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • sıvıyağ

  • Üzeri için
    • 1 yumurta sarısı
    Yapılışı
    • Unu bir kaba alın. İçerisine maya ve tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda ( ekmek hamuru gibi) bir hamur elde edin.
    • Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Daha sonra ikiye bölüp herbir parçayı tezgahta önce elinizle biraz açın.
    • Daha sonra üzerine ara ara yağ sürerek hamuru yine ellerinizle kenarlara yaya yaya inceltin. ( ben rulo yaparken eşit olsun diye dikdörtgen olarak açtım hamuru)
    • Cevizin yarısını hamurun üzerine serpin.
    • Sonra hamuru rulo şeklinde sarıp 3 parmak kalınlığında kesin. Hafif yağlanmış tepsiye ( ben kelepçeli kek kalıbı kullandım) dizin.
    • Diğer hamura da aynı işlemleri uygulayın.
    • Tepsi mayasının gelmesi için bu şekilde bekletin (ben 1 saat kadar beklettim).
    • Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
      Afiyet olsun...

    3 yorum:

    Adsız dedi ki...

    LOKUM HARİKA ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
    İYİ BAYRAMLAR
    SEVGİLERİMLE

    serinmavi dedi ki...

    Hayırlı ve huzurlu bir bayram diliyorum...Sevgiler....

    Adsız dedi ki...

    selam lezzetdurağı,
    çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Hayırlı bayramlar.

    Etiketler