23 Aralık 2007 Pazar

Fıstıklı Baklava

Bayram baklavasız olmaz tabiki
biraz üşencilik yapıp hazır yufkadan yaptım Fıstıklı Baklavayı
Malzemeler;
  • 500 gr Yu-ka baklava yufkası pakette 25 ad va http://www.yu-ka.com.tr/urun/
  • 250 gr.Yağ.(150 gr.margarin/100 gr.tereyağ önerilir.)
  • 150 gr. Yeşil fıstık
Şerbeti için;
  • 3,5 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 1/5 Limon
  • 1/4 Çay Kaşığı Tuz
Yapılışı;
  • Tepsiyi yağladıktan sonra yufkaları her 3 yaprakta bir erittiğimiz yağ ile yağlayarak 15 adedini seriyoruz.
  • İç malzemenin serpiyoruz.
  • Yine 3 yaprakta bir yağlayarak kalan yufkayı aynı şekilde üzerine seriyoruz.
  • İsteğe göre dilimledikten sonra kalan yağı sıcak olarak üzerine döküyoruz.
  • 180 -200 c'de ön ısıtma yapılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarttığımız baklavayı 5 dk beklettikten sonra ılık olan şurubu döküyoruz.
  • Bir müddet dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun....

1 yorum:

Aymen dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık..

Etiketler