3 Aralık 2007 Pazartesi

HAVUÇLU KEK

Havuçlu Kek tarifi Cafe Fernandodan http://www.cafefernando.com/turkce/


Malzemeler - Kek ;
  • 1 su bardağı un
  • 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • çok az tuz
  • 90 gram tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi
  • 1/3 su bardağı kurutulmuş Likapa (veya kuru üzüm )

Krema için;

  • 60 gram tereyağı, oda sıcaklığında
  • 300 gram labne peynir
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

  • Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın.
  • 23×5 cm’lik yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unlayın ve bir kenara ayırın.
  • Bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı, toz zencefili ve tuzu karıştırın.
  • Diğer bir kapta rendelenmiş havuç, kıyılmış ceviz, hindistan cevizi ve Likapaları karıştırın.
  • Oda sıcaklığına gelmiş tereyağını bir kapta iyice yumuşayana kadar çırpın.
  • Şeker ekleyip 5 dakika daha çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ardından unlu karışımı azar azar ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla un iyice yedirilene kadar karıştırın.
  • Ardından havuçlu karışımı da ekleyip karıştırın.
  • Kabınıza döküp üzerini düzleyin ve fırında 35 dakika boyunca pişirin. Pişip pişmediğini ortasına batıracağınız bir kürdanla test edin (kuru çıkıyorsa olmuş demektir)
  • Krema Yapılışı:
  • Oda sıcaklığına gelmiş tereyağını bir kapta iyice yumuşayana kadar çırpın.
  • Labne peyniri ve pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kekin tepesine bir spatula yardımıyla sürüp buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Etiketler