23 Aralık 2007 Pazar

Ponçik

Malzemeler;
  • 3 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 100 gr tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • bir çorba kaşığı maya
  • 1/2 su bardağı reçel
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • üzerine pudra şekeri


Yapılışı;
  • Hamuru hazırlamak için ,unu eleyip ortasını havuz gibi yapın
  • Mayayı ılık süt ile sulandırın unun ortasına sütlü maya , oda sıcaklığında tereyağ,pudra şekeri ve tuz ilave edip mikser veya elle kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun
  • Hamurdan eşit parçalar bölüp yuvarlak toplar yaparak fırın tepsisinde 25 dk ılık ortamda mayalanmaya bırakın
  • Yeterli büyüklüğe ulaştıktan sonra fırına atın
  • 180 c ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
  • Kremayı 1 çay bardağı süt ile çırpın
  • Ponçikleri ortadan ikiye ayırın ama koparmayın
  • Reçeli ponçiklerin arasına bir bıçak yardımı ile sürün
  • Kremayı bir sıkma torbası yardımı ile arasına sıkın
  • Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın
Afiyet Olsun

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
poncikler cok sirin gorunuyor
afiyet olsun

www.yenitadlar.blogcu.com

NiNo dedi ki...

ellerine saglik enfes gorunuyor canim

Adsız dedi ki...

eline sağlık canım harika olmuşlar
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım .
Görüntüsü kadar tadı da HARİKA'ydı
Şenay

Etiketler