29 Ocak 2008 Salı

Aşure


Aşure

Malzemeler:
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1/2 su bardağı kuru fasulye
  • 1/2 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 çorba kaşığı fıstık içi
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 orta boy elma
  • 1/2 su bardağı kayısı
  • 2 çorba kaşığı gül suyu
  • tarçın
  • nar
Yapılışı:
  • Nohut,buğday ve fasulye 1 gece öncesinden ıslatılır.
  • daha sonra nohut ve fasulye bir kapta , buğday ayrı kapta yumuşayana kadar kaynatılır.
  • üzüm,fındık,kayısı,kuş üzümü ılık suda bekletilir.
  • Buğday piştikten sonra içine şeker,nohut,fasulye,kayısı,fındık,ceviz, kuş üzümü ,elmaları kabukları soyulmuş küp küp doğranmış olarak içine atıp 10-15 dk kadar kısık ateşte kaynatın.İsteğe bağlı olarak ateşten aldıktan sonra gülsuyu ilave edip kaselere paylaştırın.
  • üzerini istediğiniz şekilde süsleyin
Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Etiketler