2 Mart 2008 Pazar

Armut Tatlısı


Malzemeler:
  • 3 ad orta boy armut
  • 1/2 su bardağı fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Sarı gıda boyası

Yapılışı:
  • Armutların içi oyulur ve yumuşayana kadar şeker ile birlikte kaynatılır.İçine isteğe bağlı olarak kürdan ucu ile sarı gıda boyası katılıbilir.(Ben biraz koydum )
  • Bu arada fındık , kuru üzüm ve tarçın ayrı bir kapta karıştırılır.Armutlar piştikten sonra karıştığımız iç mazlemeler armutların içine paylaştırılır.
  • Kaymakla süslenir.
Afiyet Olsun..

1 yorum:

ayşegül mutfakta dedi ki...

ben armutlu bir eşy gördüğümde ağzımın suları akıyor artık denemenin vaktiir tarifini yapacağım paylaşımın için teşekkürler cnm

Etiketler