27 Mart 2008 Perşembe

Çilek Soslu & Kuş Üzümlü İrmik Tatlısı (PDÇE 20)

Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Etkiliği 20 için yayınlıyorum etkiliği düzenleyen arkadaşa kolaylıklar diliyorum. http://www.mucizembenibul.blogspot.com/
http://mucizembenibul.blogcu.com/





Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı kadar kuş üzümü
  • üzerine çilekli jöle

Yapılışı

  • Yağı tencerede eritip irmiği ilave ederek hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun
  • Kuş üzümü ,su,süt ve şeker ilave edilelerek kısık ateşte suyu çekene kadara pişirilir.
  • Suyu çektikten sonra 10-15 dk kadar demlendirin.
  • Çilekli jöle ile servis edin.

Afiyet Olsun













3 yorum:

Adsız dedi ki...

İrmik tatlısını da helvasınıda çok severım senın tatlında süper görunuyor hem göze hıtap edıyor hemde mıdeye ellerıne kollarına sağlık canım


hayırlı cumalar..

emelinmutfagi.blogcu.com

Adsız dedi ki...

selam canımemeğinesağlık
tarifini aldım
çok teşekkürler güzel katkıniçin
arkadaş listemdesin
sevgilerimi yolluyorum

Mutfak Havlusu dedi ki...

ne şık bir tad olmuş

Etiketler