12 Mart 2008 Çarşamba

Oklava Tatlısı


Malzemeler:
  • 1/2 kg hazır baklavalık yufka
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
Şerbeti:
  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
  • Önce şerbetimiz hazırlanır.
  • Her yufka için aynı işlem uygulanır.
  • Yukaya biraz tereyağ ve ceviz serpilir oklavaya sarılır
  • Oklava üzeinde büzülür ve tavamıza dizilir.
  • Sıcak fında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Tatlı sıcak şerbet soğuduktan sonra şerbetlenir.
Afiyet Olsun...




4 yorum:

http://leziz.blogcu.com dedi ki...

hımmm bayılırım nefis görünüyor...bizim oralarda bu tatlıya kocakarı gerdanı denir....olsada yesem...

özlem

ezginin mutfağı dedi ki...

canım enfes bir tatlı olmuş.çok lezzetli görünüyor.ellerine saglık sevgiler

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam..şerbetli tatlılardan tercih ettigim bir tatlıdır...eline saglık..harika olmuş...sevgiler.

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiler.

Etiketler