12 Mart 2008 Çarşamba

Oklava Tatlısı


Malzemeler:
  • 1/2 kg hazır baklavalık yufka
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
Şerbeti:
  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
  • Önce şerbetimiz hazırlanır.
  • Her yufka için aynı işlem uygulanır.
  • Yukaya biraz tereyağ ve ceviz serpilir oklavaya sarılır
  • Oklava üzeinde büzülür ve tavamıza dizilir.
  • Sıcak fında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Tatlı sıcak şerbet soğuduktan sonra şerbetlenir.
Afiyet Olsun...




4 yorum:

Adsız dedi ki...

hımmm bayılırım nefis görünüyor...bizim oralarda bu tatlıya kocakarı gerdanı denir....olsada yesem...

özlem

EZGi :)) dedi ki...

canım enfes bir tatlı olmuş.çok lezzetli görünüyor.ellerine saglık sevgiler

Adsız dedi ki...

selam..şerbetli tatlılardan tercih ettigim bir tatlıdır...eline saglık..harika olmuş...sevgiler.

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiler.

Etiketler