9 Nisan 2008 Çarşamba

Beyaz Çikolata Soslu Hindistan Cevizli Kek

Keki sevgili Ufuk'un sayfasında görmüştüm ben Kremasını farklı yaptım malzememe göre
Orjinal tarifine buradan ulaşabilirsiniz http://ufukmutfakta.blogspot.com/
http://ufukmutfakta.blogspot.com/2008/02/hindistancevizli-kek.html

Malzemeler;
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında olmalı)
  • 2 çorba kaşığı dolusu portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Kreması için;

  • 200 gr sıvı krema
  • 200 gr beyaz çikolatalı küvertür

Hazırlanışı;

  • Tereyağı ile şekeri iyice karışıp, krema gibi oluncaya kadar çırpın.
  • Karışıma sırası ile yumurta,portakal suyu ve kabuğunu ekleyin.
  • Unu, kabartma tozunu, vanilyayı beraber eleyin ve karışıma katıp, spatula ile havalandırarak karıştırın.
  • En son hindistan cevizinide karıştırıp, 24-25 cm'lik kelepçeli kalıbınıza dökün.
  • Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
  • Pişen keki fırından çıkarın ve soğutun.
  • Kremayı ve küvertürü tencerede eriyene kadar karıştırın
  • Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve kremanın yarısını oldukça bol bir şekilde araya sürün. Sürerken yanlardan dışarı taşmaması için kenarlara fazla sürmeyin.
  • İkinci kek katını çok fazla bastırmadan yerleştirin ve kalan kremayı sürün
  • Dilerseniz üstünü portakal veya limon kabuklarıyla, birazda hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler