22 Haziran 2008 Pazar

Girit veya Kıbrıs Kabağı Dolması

Çok uzun zaman oldu birşeyler yazmayalı.Artık kendime yeter diyorum ve biriken tariflerimi yayınlamaya başlıyorum.Kabak dolmasını yazın yapmımıştım aslında gördümkü taslaklarda bekliyor yayınlamaya kadar verdim.Bu kabaklar minicik çok şirinlerdi küçük kasecikler gibi tadı da görüntüsüde güzel oldu.

Malzemeler:
  • 1 kg Girit (Kıbrıs) kabağı
İç için :
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 ad orta boy domates
  • 1 ad soğan
  • 200-250 gr kadar kıyma
  • Nane 
  • Pul Biber
  • Zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 bardağı su
Yapılışı :
  • Önce soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavrulur üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir , ılık suda yıkadığımız pirinçlerde lave edilerek kavrulur ve küp küp doğranmış domateslerimizle birlikte biraz suyu çekilene kadar kavrulur.
  • Üzerine bahatlarımız ve suyumuz ilave edilir ve suyu çekilene kadar kısık ateşte kaynatlır.Pirincimiz az pişmiş olacak.
  • İçimiz soğuduğunda oyduğumuz kabakların içini dolduruyoruz ve tenceremize diziyoruz.
  • daha sonra salçamızı suladırıp kabaklrımızın üzerine döküyoruz ve kabaklarımızın rengi değişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Yoğurt ve dere otu ile süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun..



2 yorum:

SARI PAPATYALAR dedi ki...

mevla bizi affede
bayram o bayram ola
cümle günahlar gide
bayram o bayram ola
bayramınız kutlu olsun sevgiler

elma şekeri dedi ki...

şєкєя tα∂ıη∂α ηi¢є вαуяαмℓαяα....

Etiketler