12 Ekim 2008 Pazar

Fıstıklı Kremalı Profitrol

Makaronlardan artan kremayı atmamak için profitrol yaptım ve kremayı bu şekilde tüketmiş oldum..
bu tarifim PDÇE 27 için etkinlik sahibine kolaylıklar diliyorum http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 250 ml su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 150 gr un

Krema olarak Fıstılı makaronlarda artan krema kullanıldı.tarifi için http://lezzetduragi.blogspot.com/2008/10/fstkl-makaron.html

Çikolata Sosu için de bayramdan kalan madlen çikolataları kullandım.Yaklaşık 200 gr kadar bitter ve sütlü çikolataları 250 gr süt ile erittim içine 1/2 yemek kaşığı toz şeker ve nişasta ekledim muhallebi kıvamını alana dek çırptım.Ben yoğun soslu sevmediğimden sadece üzerlerine döktüm çikolatalı sosu.

Yapılışı :

  • Ufak bir tencerenin içine suyu , küp şeklinde kesilmiş tereyağını ,tuzu ve şekeri kısık ateşte kaynatalım.Tereyağı eridiktikten sonra içine yavaş yavaş unumuzu ilave ederek hamurun topaklanmaması için hızlı hızlı çırpalım , ılıması için bir kenara alalım.Hamur ılıdıktan sonra yumurtalarımızı tek tek ilave edelim.Önce bir yumurta biraz çırpalım daha sonra 2.ci yumurta tekrar çırpalım bu şekilde 4 yumurtamızıda ilave edelim ve mikserile düşük hızda çırpmaya devam edelim.
  • Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtalım.Hazırladığımız hamurumuzu, fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimize sıkma torbasına taktığımız geniş duy ile ceviz büyüklüğünde sıkalım. Isıttığımız fırınımıza tepsimizi koyalım.Fırın kapağımız biraz aralık bırakarak yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirdiğimiz hamurlarımızı , fırın telinde soğutalım. Soğuduktan sonra içlerine kremamızı dolduralım.
  • Daha sonra Çikolata sosumuzun hazırlayalım.Hazırladıktan sonra tabağa dizdiğimiz profitrollerin üzerine dökelim ve antep fıstıkları ile süsleyelim.

Afiyet Olsun..

9 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmm bayılırım şahane görünüyor ellerinize sağlık..sevgiler

elma şekeri dedi ki...

nefis görünüyor ellerinize saglik..

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba, tarifiniz yayında. Muhteşem bir görüntü, ellerinize sağlık, eminim tadı da öyledir. Etkinliğe katılabilmenize çok sevindim, teşekkür ederim. Umarım tekrar katılabilirsiniz, sevgiler.

SARI PAPATYALAR dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel olmuş

Ayse Pamuk dedi ki...

amannn olsada yesemmmmm ellerine sağlık

hdidem95 dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel olmuş sevgiler

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Merhaba Vildan ziyaterin için çok teşekkür ediyorum.yine beklerim:-)))profitoroller nefes olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Canim benim senin için bir ödülüm var.Bloğumdan alabilirsin.Sevgiler bırakıyorum.

Etiketler