20 Ekim 2008 Pazartesi

Çikolata Kaplamalı Fındıklı Kurabiye

Bu kurabiyelerde Burçin ' den.Eski bir tarif ama ne zamandır aklımın bir köşesinde yer etmiş yapılmak üzere bekliyorlardı ve sonunda yaptım.Çok leziz oldular.http://www.burcinindenemeleri.com/2007/12/fndkl-ikolatal-ikolata-fstk-kaplamal.
Orjinal tarifi aynen aktarıyorum.

Malzemeler :

  • 200 gr tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 350 gr / ~ 3,5 su bardağı un
  • 50 gr / 2/3 su bardağı toz şeker
  • 70 gr / ~ 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 60 gr / ~ 2/3 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 75 gr rendelenmiş bitter çikolata
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya

Kaplama ve Süsleme için :

  • 250 gr bitter çikolata
  • File Fıstık
  • Toz Fıstık
  • Hindistan cevizi rendesi
  • Pudra Şekeri

Yapılışı:

  • 1. Fırını 160º C’ye ayarlıyoruz.
  • 2. Kurabiyenin içine katacağımız fındıkları 10 dk. fırınlayıp çıkardıktan sonra tarifte kullanacağımız şekilde (ince çekilmiş ve iri dövülmüş) hazırlıyoruz.2. Tereyağını mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
  • 3. Sırasıyla ve karıştırmaya devam ederek şeker, vanilya ve suyu ilave ediyoruz.
  • 4. İnce çekilmiş fındık ve çikolata rendesini ilave ederek tahta bir kaşık ile karıştırıyoruz.
  • 5. Elenmiş un ve tuzu azar azar ilave ederek elimizle yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bu aşamada çok az daha un ilavesi gerekebilir.
  • 6. İri dövülmüş fındıkları ilave edip yoğurma işlemini tamamlıyoruz.
  • 7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yaklaşık 1,-1,5 cm eninde, 7-8 cm uzunluğunda olacak şekilde elimizde yuvarlayıp yarım ay şeklini veriyoruz.
  • 8. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160ºC fırında yaklaşık 35 dk. pişiriyoruz.
  • 9. Pişen kurabiyeler tel ızgara üzerinde soğurken kaplama için 250 gr bitter çikolatayı derin bir kapta benmari usulü eritiyoruz. Çikolatayı eritirken suyun çikolatanın olduğu kaba değmemesine özen gösteriyoruz. Aksi takdirde çikolata tekrar sertleşecektir.
  • 10. Soğuyan kurabiyelerin yarısını çikolataya batırıp tekrar pişirme kağıdı serili tepsiye diziyoruz.
  • 11. Çikolata soğumadan üzerine file fıstık, toz fıstık veya hindistancevizi rendesi serpiştiriyoruz.
  • 12. Çikolatasız kısımlarına pudra şekeri serpiştirip oda sıcaklığında çikolata sertleşinceye kadar bekleterek servis tabağına alıyoruz.
  • Notlar:1. Fındığın fırınlanmış olması bu kurabiyeye ayrı bir lezzet katıyor, bu noktaya dikkat çekmek isterim.2. Hamur cıvık olduğu için un ilavesi yaparken dikkatli olunmasında fayda var. Fazla un kurabiyelerin sert olmasına neden olacaktır.

4 yorum:

hayatkazanbenkepce dedi ki...

pastahane kurabiyeleri gibi çok şık olmuş canım ellerine sağlık...

birdilimdus dedi ki...

Hazır yapılmış gibi duruyor, ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

sarımutfak dedi ki...

tamda elimde çayımla bakmışım sitene uzanıp bir tane alasım geldi
ellerine sağlık çok güzeller
sevgiler

neslihan dedi ki...

Arkadaşım kurabiyeler harika,çok şık olmuşlar.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Etiketler