5 Ekim 2008 Pazar

Minik Lezzet Topları (Truff)

Kakaolu kurabiye hamuru artınca bir tepsi daha pişirmeye karar verdim.Verdim vermesine ama ısıyı biraz fazla açınca yanar gibi oldular Allahta çok yakmadan farkedip kapattım. kurabiyeleri yerken kakaolu olduklarından dolayı hafiften yanık gibi tadı vardı, bende bir tepsi kurabiyeyi atmaktansa Truff yapmaya karar verdim.İçine elimdeki malzemeleri ekleyince değişik bir lezzet oluştu..

Malzemeler:

  • 1 tepsi kakaolu kurabiye veya fazla gelen kek parçalarıda olabilir
  • 1 pk.krema
  • 1 kutu Kakaolu danette

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi
  • File badem
  • Çekilmiş fındık

Yapılışı:

  • Kurabiyelerimizi rondoda un haline getiriyoruz, içine krema ve danetimizi ekleyip yoğuruyoruz.15-20 dk kadar buzdolabında hamurumuzn donmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra ceviz buyuklunde kopardığımız parçaları elimizle yuvarlayıp süslüyoruz.

Afiyet Olsun...




4 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

bu truflar eldeki malzemeleri değerlendirmeye pek yarıyor..

ellerinize sağlık.

sevgiler.

papatya68 dedi ki...

selam arkadaşım sayfandaki herşey gibi buda harika olmuş ellerine sağlık bende beklerim sağlıkla kal

meleginmarifetleri dedi ki...

Bayılırımtruff'a ellerine sağlık harika görünüyor..
Hoşçakal

DURU dedi ki...

Merhaba..

Ne kadar basit şeylerle, ne kadar tatlı harikalar çıkıyor ortaya değil mi?

Benim çocuk gibi bayıldığım birşeydir bu lezzet topları.

Ellerinize sağlık..

Etiketler