19 Aralık 2008 Cuma

Çikolatalı Pasta


Sipariş pastalarımda biri .Daha önce denediğim ve memnum kaldığım Kakaolu Pandispanya tarifinden yaptım.Geçen haftalardada bu tariften rulo pasta yapmıştım.Pandispanya tarifi Hünerli Müge ' den .Arşivimde bulunması için tarifi aynen aktarıyorum.

ayrıca Renkli Kurabiyeler'in düzenlediği PDÇE 32 etkinliğine gönderiyorum kendisine kalaylıklar diliyorum.

Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya için Malzemeler:
  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
  • 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

İç Kreması(Pastacı Kreması):

  • 250 gr süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

İçine :

  • Böğürtlen
  • ceviz parçacıkları

Süslemek için:

  • Küvertür çikolatayı rendeledim üzerine serpiştirdim. (normal çikolatada rendelenebilir)

Yapılışı:

  • Yumurta aklarını ve 2 kahve fincanı toz şekeri krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan 2 kahve fincanı toz şekeri ,kaynar su , sıvıyağı ve yoğurdu çırpın.
  • Toz malzemeleri birlikte eleyin karışımın içine ilave ederek elde spatula ile yavaş yavaş çırparak hamura toz malzemeleri yedirin
  • Kelepçeli veya Çember kalıba dökün önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirin.
  • Pandispanyamız pişe duruken bizde kremamınzı hazırlıyoruz.
  • Tüm malzemeler tenceremize alınır muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Bu arada fırındaki pansipanyamızı unutmuyoruz ara sıra bakıyoruz baktık ki pişmiş hemen bir kürdan la test ediyoruz kürdan temiz çıkarsa veya eller hamura bastırınca kabarırısa pişmiş demektir.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz tepsi tel ızgarada ters çevrilmiş şekilde soğmasını bekliyoruz.
  • Soğuduktan sonra pandispanyamızı oradan ikiye bölüyoruz.
  • Dondurulmuş böğürtlen kullandığımdan erirken çıkan suyuyla pandispanyayı biraz ıslattım.Ama ıslatmayabilirsiniz çünkü puf puf oluyor.
  • Arasına kremamızı sürüp üzerine böğürtlenleri ve cevizleri serpiştiriyoruz,diğer parçayı üzerine kapatıyoruz.kalan krema ile pastamızı kapatıyoruz.
  • Rendelediğimiz çikolatamız ile süslüyoruz.

Afiyet Olsun...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım muhteşem ellerine sağlık,mutlu haftasonları dilerim öptüm...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Vildancığım harika bir pasta olmuş.çok leziz görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimle...

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

katılımın için teşekkür ederim. ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş tarifini aldım. pazartesi günü yayınlayacağım

Adsız dedi ki...

nefis bir pasta olmuş

ellerine sağlık
kocaman sevgilerr

meleginmarifetleri dedi ki...

Pasta harika örünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler by..

sevimin sayfasi dedi ki...

pasta süperrr
ellerine saglik

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

gerçekten çok lezzeti ve albenili olmuş sevgili vildan.
emeklerine sağlık. KUTLUYORUM PASTA SAHİBİNİ.
ÇOK SEVGİLER

Etiketler