30 Aralık 2008 Salı

Rulo Pasta


Pandispanya tarifi yine Hünerli Müge ' den. Bu sefer Nişastalı Sade Pandispanya yı denedim rulo pasta olarak.Sonuç sünger gibi yumuşacık.Arşivimde bulunması açısından tarifi aynen yayınlıyorum.
Nişastalı Sade Pasdispanya
Malzemeler:
  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası(ben Mısır nişastası kullandım)
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

İç Kreması(Pastacı Kreması Kakaolu) (beni yanıltmaya krema artık göz kararı ilave ediyorum malzemelerini)

  • 250 -300 gr süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Süslemek için:

  • 1 pk krem şanti kakaolu ( sade şantiye biraz toz kakao ekleyerek hazırladım )(hazırlmamak için 1 su bardağı süt)
  • süsleme şekeri (minik minik çubuk gibi rengarek olanlardan veya hali hazırla elinizde bulunan başka süsleme malzemesi)
  • içine 1-2 adet muz

Yapılışı:

  • Yumurta aklarını ve 2 kahve fincanı toz şekeri krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan 2 kahve fincanı toz şekeri ,kaynar su , sıvıyağı çırpın.
  • Toz malzemeleri birlikte eleyin karışımın içine ilave ederek elde spatula ile yavaş yavaş çırparak hamura toz malzemeleri yedirin.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz normal boyuttaki fırın tepsimize hamuru dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
  • Pandispanyamız pişe duruken bizde kremamınzı hazırlıyoruz.Tüm malzemeler tenceremize alınır muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Bu arada fırındaki ruloyu unutmayalım batırdığınız kürdan temiz çıkarsa veya eller hamura bastırınca kabarırısa pişmiş demektir.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz tepsi boyutundaki başka bir yağlı kağıdı hafif elinizle nemlendirin ve pandsipanyamızın üzerine serip rulo olarak fazla sıkmadan sarın 5 dk kadar beklediğimizde ruloyu yavaşça açın içine hazırladığımız kremamızı sürün ve 2 adet bütün muzu enine koyayarak tekrar rulo halinde sarın.
  • Sardıktan sonra üzerine tarifre göre hazırlanmış krem şantiyi sürün çatalla şekilendirin ve üzerini süsleyin..

Afiyet Olsun...

10 yorum:

bir dilim bir tutam dedi ki...

Her yeni yil,
tazelenen umutlarin,
cogalan sevgilerin habercisidir.
2009 yili da böyle olsun,
ama
hep güzel olsun.
NICE GÜZEL YILLARA
Sevgilerimle Serap

bir dilim bir tutam dedi ki...

Her yeni yil,
tazelenen umutlarin,
cogalan sevgilerin habercisidir.
2009 yili da böyle olsun,
ama
hep güzel olsun.
NICE GÜZEL YILLARA
Sevgilerimle Serap

Tijen dedi ki...

Hem de muzlu! Ne çok severdim eskiden...

Adsız dedi ki...

Hayallerinin gerçeğe döndüğü bir yıl diliyorum canim
Yeni yılın tadı tuzu yerinde olsun, hayatın kıvamını tuttur...
sevgiler...

www.yenitadlar.blogcu.cum

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor..Yılbaşı sofrası için ,davet ikramları için süper bir alternatif.Ellerinize sağlık:)

Adsız dedi ki...

çok şık ve lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık,yni yılınızıda kuytlarım...

Adsız dedi ki...

elinize sağlık, gayet güzel görünüyor.

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis bir pasta denemek lazım ellerine sağlık
mutlu yıllar cnm

keskinli dedi ki...

Mutluluk bankasının sevgi şubesinde,
2009 no'lu hesabınıza,
365 gün daha yatırılmıştır.
Mutlu bir şekilde harcamanız dileğiyle..
MUTLU YILLAR:))

Adsız dedi ki...

Her yeni yıl başka bir güzel.. 2009 yeni yılının sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatmasını diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.

Etiketler