25 Ocak 2009 Pazar

Pırasa Dolması

Pırasa dolması biraz uğraştırıcı ama piştikten sonra yemesi güzel.değişik bir tat ,denemeğe değer diye düşünüyorum.
Malzemeler:
  • 1/2 kg pırasa
  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gr kıyma
  • nane
  • karabiber
  • pul biber
  • biber salçası

Yapılışı:
  • Pırasanın beyaz tarafları parmak buyuklüğüne kesilir.
  • Parmaklarımızla tek kat olarak ayrılır.bir uçtan diğer uca doğru dikatlice itilir.
  • Pirinç , kıyma, salça ve baharatlarımız yoğurulur.(çiğ olarak)
  • Çiğ köfte yapar gibi içimizden alınıp elimizle sıkılır pırasanın içine doldurulur.
  • İki ucu açık kalacak.
  • Tenceremizin altına biraz sıvıyağ dökülür üzerine bira pul birer atılır ve pırasalarımız dikkatlice dizilir.
  • Tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurulur.Pırasaların üzerine tenceremize sığacak bir tabak konulur üzerine kapağımız kapatılır kısık ateşte yaklaşık 30-45 dk kadar pişirilir.

Afiyet Olsun...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Vildancığım,nefis olmuş.Sevgiler...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Vildancığım eline sağlık canım.çok güzel görünüyor yemeğin.ilk kez duydum pırasa dolmasını.tadı eminim harikadır.deneyeceğim.sevgilerimle...

Bir Dilim Düş dedi ki...

İlk defa gördüğüm bir tarif ve bayıldım ellerine sağlık. Paylaşımın için teşekkürler!!!

Sevgiler,
Evren

TAZE NANE dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Hiç duymamıştım.
Sevgiler.

Etiketler