18 Şubat 2009 Çarşamba

Fesleğenli & Keten tohumlu Ekmek

Mis kokulu fesleğenli keten tohumlu ev ekmeği pazar kahvaltısında masamızın baştacıydı.
hezaman yaptığım gibi pazarsabaha karşı malzemelerimi koydum makinamı çalıştırdım sabah uyandığımızda mis kokulu ekmeğimiz hazırdı.

Malzemeler:
  • 1 cup ılık süt (300 ml ekmek makinasının ölçü kabı ile )
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 kap Söke Tam buğday unu (ekmek makinasının ölçü kabı ile )
  • 1,5 çay kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı kurutulmuş Fesleğen
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu

Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri sıvıdan katıya doğru ekmek teknemize koyuyoruz ve normal ekmek pişirme programızmızda 3 saat 18 dk pişiriyoruz..

Afiyet Olsun...

4 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.ekmeğin nefis görünüyor.afiyet olsun.sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık sıcakken bir
dilim alıyorum,sevgiler...

Adsız dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar.
derya'cım afiyet şeker olsun

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Vildancığım.Sabahları güne mis gibi ekmek kokusuyla uyanmak gibisi var mı?

Etiketler