16 Şubat 2009 Pazartesi

Fındıklı Misket Köfte & Fırın Patates

Misket köyte yaptım geçenlerde hem soslu sunum hemde pilavlı olsun dedim.Patateside bir sitede görmüştüm ama site adını hatırlayamadım o nedenle uzantısını ekleyemeyeceğim.Lezzeti çok güzeldi sunum olarak da farklı oldu denemenizi tavsiye ederim.

  • Fındıklı Misket Köfte için tarif vermiyorum çünkü köfte karışmını hekesin yaptığı gibi tek farkı fındık parçaları eklenmiş olması ve minik minik yuvarlanıp kızgun yağda pişirilmesi.

  • Şehriyeli Pilav için şehriyelerimiz bir güzel tereyağ ve zeytinyağ karışımıda kavrulur pirinçler ilave edilir üzerine ılık suyumuz konularak kapağı kapatılır kısık ateşte 10-15 dk pişirilir.sunumu için yuvarlak kek kalıbının altına köfteler dizilir üzerine pilav ve ters çevrilir.

  • Domates sosu yazdann mis kokulu domateslerden hazırlamıştım.2 kilo domates ikiye bölünür tercerede suyu bırakana kadar kısık ateşte kaynatılır.daha sonra tepsiye dkülür kabukları soyulur blendırla ezilerek tekrar tencerece 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edilerek fokurdayana kadar karıştıralarak kaynatılır sıcak sıcak kavanozlara paylaştırılır ve sıkıca kapakları kapatılarak ters çevrilir.Hazır biti kışın mis kokulu domates püresi kullanıma hazırdır.

  • Baharatlı Kesik Patatesler için ; kişi sayısına göre çiğ patatesin kabukları güzelce yıkanır.belli aralıklarda kesilir.ama çok kesmeyin alt kısmı kalacak şekilde .(hatta gördüğüm sitede püf noktası vardı yemek kaşığının üzerine patates konulur ve bıçak kaşığa değecek şekilde kesilir şeklindeydi yanluş hatırlamıyorsam.) yani kısaca alt kısmı kesilmeyecek ayrı ayrı olacak. biraz uzattım lafı kusuruma bakmayın :) patateslerin arasına nane , pul biber ve zeytinyağ karışımı sürülür , fırında pişirilir.

AfiyetOlsun.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Vildancım harika olmuşlar ellerine sağlık sunumda şahane,sevgiler...

Adsız dedi ki...

Muhteşem görünüyor Vildancığım,hele o patatesin sunumu...Ellerine sağlık canım .Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Vildan'cığım,
Ortadaki patates mi? Muhteşem görünüyor. Bak onu ben yerim, köfteleri de minik Maya'cığım afiyetle yer. Size gelelim mi bu akşam?

Betül KAVAL dedi ki...

mmm köfteler harika. patateste çok orjinal olmuş ellerine sağlık canım.

sevgiler

Adsız dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar.
Tijen'cim evet patates.Afiyet olsun şekerim beklerim tabi her zaman

Serpil dedi ki...

özellikle patatesler endef görünüyor ellerine sağlık canım...

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Ellerine saglik, Blogunu ilk kez ziyaret ediyorum. Bulgaristandan lezzetler bulmayi umarak diger tariflerine de bakacagim,
Sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

sevgili Vildan çok güzel olmuş.sunumuna bayıldım.pasta gibi duruyor.kesik patates de nefis.denyeceğim.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar.
Ellerine sağlık.
Sevgiler......

HÜLYA dedi ki...

vildancım köfte de pilavda harika görünüyor ellerine sağlık...

afiyetler olsun canım

lezzettramvayı dedi ki...

ellerine saglık cnm sunum harika

Etiketler