13 Mart 2009 Cuma

Zeytinyağlı Enginar


Malzemeler:
  • 3 ad enginar (veya kaç kişilik yapmak isteseniz)
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 2 ad orta boy havuç
  • 3 ad orta boy patates
  • zeytinyağ
  • 2 ad küp şeker
  • birkaç damla limon suyu
  • dereotu

Yapılışı:

  • Soyulmuş enginarları yıkayıp yayvan bir tenceye dizin, üzerine birkaç damla limon suyu sıkın , 1 bardak kadar su ilave ederek yaklaşık 10 dk kadar pişirin.
  • Havuç ve patateslerimizi zar şeklinde doğrayın , az zeytinyağından havuç, patates,bezelye ve küp şekeri ilave ederek 10-15 dk kadar kısık ateşte karıştırarak soteleyin
  • Enginarlarımızı tekrar yayvan tencereye alarak üzerine garnitürumuzu paylaştırın , tekrar 1 bardak su ilave ederek yaklaşık 15-20 dk kadar orta ateşte pişirin.
  • Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyip servis edin

Afiyet Olsun..

1 yorum:

Etiketler