Malzemeler:
- 3 ad enginar (veya kaç kişilik yapmak isteseniz)
- 1/2 su bardağı bezelye
- 2 ad orta boy havuç
- 3 ad orta boy patates
- zeytinyağ
- 2 ad küp şeker
- birkaç damla limon suyu
- dereotu
Yapılışı:
- Soyulmuş enginarları yıkayıp yayvan bir tenceye dizin, üzerine birkaç damla limon suyu sıkın , 1 bardak kadar su ilave ederek yaklaşık 10 dk kadar pişirin.
- Havuç ve patateslerimizi zar şeklinde doğrayın , az zeytinyağından havuç, patates,bezelye ve küp şekeri ilave ederek 10-15 dk kadar kısık ateşte karıştırarak soteleyin
- Enginarlarımızı tekrar yayvan tencereye alarak üzerine garnitürumuzu paylaştırın , tekrar 1 bardak su ilave ederek yaklaşık 15-20 dk kadar orta ateşte pişirin.
- Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyip servis edin
Afiyet Olsun..
1 yorum:
Fotoğrafa bayıldım :)
Yorum Gönder