9 Mart 2010 Salı

Çilekli Chesscake

Sonunda Fo Pastacılıktan aldığım Çilekli Bitkisel Jölemi kullandım.İnternetten Online satışı var.bunun yanında Kokteyl Sosları , Elma Şekeri tozu , Bademli Mazipan bunları aldım kullanımı çok pratik.
Yaptığım bu chesscake çok pratik hemen oluveriyor sadece buzdolabında 2-3 saat kadar bekletmek yeretli



Malzemeler:
Alt Tabanı için:
Peynirli Taban için:
  • 1 kutu (400 gr) İçim Labne peyniri
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı toz jelatin
  • 2 yemek kaşığı su
Üst Kaplama için:
  • Çilekli Soğuk Jöle Fo Marka - kullandım ben elimde olduğu için , yerine herhangi bir reçel veya marmelat karışımı kullanılabilir.
Yapılışı:
  • Alt tabanı için, Burçak bisküvilerimiz rondoda un haline getirilip , eritilen terağımız ile karıştırılır.Çember kalıbımızın içine düz bir şekilde yayılır.Buzdolabına kaldırılır.
  • Küçük bir cezvede 2 yemek kaşığı su ile jeletin az ısıda çözülmesi için karıştırlır.
  • Diğer tarafta Labne peynirmiz ve pudra şekeri koyu bir kıvam alana kadar miksrimizin en yüksek devrinde çırpılır, içine jelatin ilave edilerek tekrar çırmaya devam edilir.Homojenize bir karışım elde ettiğimizde Buzdolabımızdaki Burçak tabanımızın üzerine düz bir şekilde yayılır.
  • Üzerine Çilekli Jölemiz veya reçelimiz dökülür üzeri düzeltilerek buzdolabında soğutulur.Soğuk servis edilir.
Afiyet Olsun.

3 yorum:

Gönülünce dedi ki...

Hımmm çok güzel olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com

Eylem dedi ki...

görüntü muhteşem ellerine saglık.

sarı mutfak-hande dedi ki...

gerçekten pratikmiş nefis görünüyor ellerine sağlık canım

Etiketler