11 Kasım 2011 Cuma

Karamelli Browni Chescake



Malzemeler:18-20 cm çember kalıp

Browni Alt Tabanı için:
  • 1 ad yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 60 gr bitter çikolata
  • 1 pk vanilya
Peynirli Taban için:
  • 400 gr Krem Peynir
  • 3 ad yumurta 
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağ un
  • 1/2 çay bardağı krema
  • 1 pk vanilya
Üst Kreması  :
  • Fo karamelli Topping (ben hazır karamel sosu kullandım)
Yapılışı:
  • Browni tabanı için: Terayağ ve toz şeker çırpılır.Yumurtalar eklenir çırpılır benmari üsülü eritilmiş çikolata eklenir çırpılır, vanilya ve un elenerek karışıma eklenir ve malzemeler homejen bir kıvama gelene kadar çırpılır.
  • Çember kalıbımız yağlı kağıt ile sarılır , Browni karışımı tabana yayılır önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15-20 dk pişirilir.
  • Benmari : Isıya dayanıklı bir kaba çikolata parçalanarak koyulur , çikolata kabının sığacağı başka bir tencereye su koyarak çikolata kabını üzerine oturttun ve kısık ateşte çikolatanın erimesini sağlayın.
  • Bir kabın içine Bisküvilerimiz rondoda un haline getirilip , eritilen terağımız ile karıştırılır,yağlı kağıt ile sardığımız çember kalıbımızın altına düzgün bir şekilde yayılır , buzdolabına kaldırılır.
  • Cheescake harcı : Krem peynir ve toz şeker çırpılır.Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, krema ve vanilyayı ekleyin tekrar karıştırın akışlkan bir hamur elde edilecek.
  • Çember içine hazırladığımız tabanın üzerine karışımı dökün
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında en az 60 dk pişirin. Cheescake kendini toplamış olacak,fırından çıkartıp soğuması için bir kenara alın , bıçakla kenarlarlarını sıyırarak dikkatlice çıkartın soğuduktan sonra çilek püresini üzerine döküp servis edebilirsiniz.
  • Cheescake soğuduktan sonra  Karamelli Sos ile üzeri kaplanır en az 1 gün dinlendirildikten sonra servis ederilir.
Afiyet Olsun...

1 yorum:

Eylemin mutfagı dedi ki...

ellerine saglık.geçmiş bayramın kutlu olsun.

Etiketler