24 Temmuz 2012 Salı

Gökkuşağı Pasta & Doğum Günü Menüsü

Gokkuşağı pastamız Minik Bebeğimin Doğum günü için hazırlandı ,
Pasta Renkli Pandispanya ve Sade kremadan oluşmakta





Doğum Günü Menümüz


Kuskus Salatası 

Çok bereketli  ve lezzetli bir salata 

Malzemeler:

  • 1/2 paket kuskus
  • Kırmızı közlenmiş biber
  • Kornişon turşusu
  • Mısır Konservesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ 
  • 1/2 limon
  • istege bağlı üzerine dereotu
Yapılışı:
  • Kuskusumuz tuz ilave edilerek yaklaşık 15-20 dk kadar bol suda haşlanır.
  • Biber ve kornişon turşumuzu küçük parçalara bölün.Mısırı süzerek diğer malzemelerin içine ekleyin
  • Kuskus piştikten sonra soğuk sudan geçirip iyice süzün
  • Hazırladığımız tüm malzemeleri içine ekleyerek karıştırıyoruz
  • Zeytinyağı,limon ve tuz ilave ederek servis edilir.
Afiyet Olsun.


Cevizli & Tavuklu & Mayonezli Göbek Salata

Bu salata da çok lezzetli ve pratik bunuda arkadaşımın gününe gittiğimizde tatmıştım  

Malzemeler:

bu salatayı göz karararı yapmıştım o nedenle sadece kullanılan malzemeleri yazacağım kişi sayısına göre ayarlanabilir.
  • 1 adet göbek salata 
  • Kemiksiz Tavuk Göğsü
  • Mayonez
  • Kornişon turşusu
  • Mısır Konservesi
  • Ceviz 
Yapılışı:
  • Tavuğumuz haşlanır
  • soğuduktan sonra didilir.
  • Göbek salatamız iri parçalar halinde doğranır
  • Tüm malzemeler mayonez ile birlikte karıştırılır üzeri ceviz parçaları ile süslenir.
Afiyet Olsun.


Amerikan Salatası

Bu salatamıza sadece mayonez ve yoğurt ilave edildi , listeye daha sonradan girdiği için malzemeleri hazır alındı. 



Malzemeler:

  • 1 kavanoz hazır garnitür
  • Mayonez
  • Süzme yoğurt
Yapılışı:
  • Garnitürün suyu süzülür
  • Yoğurt ve Mayonezle karıştırılır.
Afiyet Olsun..

Ton Balıklı & Havuçlu Dürüm

Bu tarifi Berna Gürşen 'in Kanaltürk ' te sunduğu Tatlı Dakikalar programında görüp çok beğenmiştim.Pratik , lezzetli ve doyurucu bir tarif



Malzemeler:

  • 5 adet Lavaş (Çiğ köfteciden aldım veya Marketlerde satılan Tortillalar kullanılabilir.)
  • 2 kutu Ton Balığı
  • 2 adet havuç
  • Kıvırcık yaprakları
  • Mayonez
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
  • Havuçlar rendelenir , Ton balığı , mayonez , tuz ve karabiber ilave edilerek harç elde edilir.
  • Lavaşların içine Kıvırcık yaprakları yayılır , üzerine harçtan 2 kaşık konulur ve sıkıca rulo halinde sarılır
  • Dilim dilim kesilerek servis edilir.
Afiyet Olsun.

Peynirli & Susamlı Poğaça

Mis gibi puf puf poğaca


Malzemeler:
  • 500 gr un
  • 300 gr tereyağ
  • 75 gr yumurta
  • 25 gr maya
  • 20 gr toz şeker
  • 10 gr tuz
  • 75 gr su
  • peynir
  • yumurta sarısı ve susam - üzeri için
Yapılışı:
  • Un havuz gibi açılır içine tüm malzemelr ilave edilir ve yoğurulur
  • 15-20 dk kadar mayalanması için bekletilir.
  • Daha sonra limon büyüklüğünde yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir ve takrar 15 dk kadar mayalandırılır.
  • Mayandırma işlemi bittikten sonra hamurun ortası elle bastırılarak çukur yapılır içine peynir konulur kapatılır ve şekir verilir.
  • Hamurumuz bittikten sonra tekrar 20-25 dk kadar mayalandırılır
  • Mayalandırma işlemi bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür , susam serpilir
  • 200 derelik fırında yaklaşık 30-35 dk kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.

Mayalı Elmalı Puf

Elmalı Pufu biraz ayırdığım poğaça hamurundan yaptım , tarif aynı , hamuru tabak büyüklüğünde açıp üçgen şeklinde kesip içine elma marmeladı sürdüm, üzerine pudra şekeri serpiştirdim.




Kremalı & Fındıklı Lezzetli Atıştırmalık

Minik lezzetleri artan pasta tabınından yaptım, pasta tabanını kurabiye kalıbı ile kestim , üzerine krema sıktım , Fındık ve çikolata sosu ile süsledim.




Kızarmış Dondurma


Malzemler:
  • 500 gr Maraş Dondurması
  • 2 yumurta akı
  • 3 su bardağı confleks
  • 1 su bardağı potibor biskuvi 
Yapılışı:
  • Yumurta akını çırpın
  • Confleksleri ve Potibör bisküviyi Rondoda çekin
  • Dondurmadan elma büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlak yapın ve strece sarıp buzlukta 1-2 saat kadar bekletin
  • Daha sonra çırpılmış yumurtaya , sonra confleks karışımına bulayın ve tekrar buzluğa kaldırın 
  • Servis edeceğiniz zaman yağınızı deri kap içinde kızdırın
  • Dondurma toplarını içine atıp 15-20 saniye çevirirek kızartın
  • Servise hazır
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...