20 Şubat 2013 Çarşamba

Ayva Tatlısı

Lezzeti bol Zahmeti Az Tarifler kitabından denemelere başladım.
Sedef İybar ' ın tarifiyle Ayva Tatlısı denedim sonuç harika oldu.Pratik ve lezzetli.Tarifi aynen kitaptaki gibi yazıyorum

Malzemeler:
  • 3 ad orta boy ayva
  • 300 gr toz şeker
  • 1 fincan su
  • 4-5 ad karanfil
  • süslemek için 100 gr kaymak
Yapılışı:
  • Kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye bölünmüş ayvaları soğuk suyun içine koyun
  • Sonra orta kısımlarındaki çekirdekli bölümü oyarak çıkartın
  • Yarım ayvaya 4 çorba kaşığı toz şeker ekleyin
  • Birkaç tane çekirdeği ve karanfili renk ve tat vermesi için fırın kabının içine koyun
  • Üzerine bir fincan su ilave edin ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat kadar pişirin
  • Fırından çıkardıktan sonra ayvaların suyunu jöle kıvamına geldiğini göreceksiniz
  • Ayvaları servis tabağına alın ve üzerini minik kaymak parçaları ile süsleyerek ikram edin.
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Etiketler