4 Aralık 2013 Çarşamba

Çilek Püreli Fırın Cheesecake

Yayınlanmakta gecikmiş bir tarif , çilek mevsimi geçmesine rağmen istege göre çilek püresi yerine farklı meyve püreleri kullanılabilir.



Malzemeler:18-20 cm çember kalıp

Alt Tabanı için:
  • 1 paket Yulaflı bisküvi
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ
Peynirli Taban için:
  • 400 gr Krem Peynir
  • 3 ad yumurta 
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağ un
  • 1/2 çay bardağı krema
  • 1 pk vanilya
Çilek Püresi :
  • 500 gr çilek 
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
  • Alt tabanı için: Bisküvilerimiz rondoda un haline getirilip , eritilen terağımız ile karıştırılır,yağlı kağıt ile sardığımız çember kalıbımızın altına düzgün bir şekilde yayılır , buzdolabına kaldırılır.
  • Çilek Püresi : Minik minik doğranan çilekler ve şeker tencerede kısık ateşte yumuşayana kadar kaynatılır.hiç su ilave edilmez kendi suyunu salacak.Çilekler yumuşadıktan sonra blendır ile ezilir akışkan bir kıvam elde edilecek.
  • Cheescake harcı : Krem peynir ve toz şeker çırpılır.Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, krema ve vanilyayı ekleyin tekrar karıştırın akışlkan bir hamur elde edilecek.
  • Çember içine hazırladığımız tabanın üzerine karışımı dökün
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında en az 60 dk pişirin. Cheescake kendini toplamış olacak,fırından çıkartıp soğuması için bir kenara alın , bıçakla kenarlarlarını sıyırarak dikkatlice çıkartın soğuduktan sonra çilek püresini üzerine döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...



2 yorum:

Hülya Aydoğan dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine sağlık. Çilek görüyorum marketlerde şimdi bile alıp yapabiliriz :)

lezzetduragi dedi ki...

Hülya hanım teşekkürler evet pazarlarda bile hala çilek çıkıyor :)

Etiketler