26 Aralık 2013 Perşembe

Damla Sakızlı Sütlaç



Evde genellikle hafif olması nedeni ile sütlü tatlılar tercih edilir.Bu tarif hem hafif hemde pratik , sütçacın içine damla sakızı aroması olarak Ablamın getirdiği Damla sakızı macununu kullandım.Ben sütlacı bol pirinçli az şekerli seviyorum size şeker az gelirse ilave edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 lt süt
  • 1 su bardağı pirinç + 2-3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Damla sakızı macunu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • üzerine kıyılmış ceviz ve tarçın
Yapılışı:
  • Pirincimizi bir güzel yıkadıktan sonra 3 su bardağı ilave edilmiş tencerede pirinçleri suyu çekene kadar pişirin
  • Pirinçlerimiz piştikten sonra 2 lt sütün içine pirinçler , toz şeker ve damla sakızı ilave edilerek bir taşım kaynatın
  • Ayrı bir kaba 2 kepçe süt alarak nişasta ve pirinç ununu açın ve tencereye ilave edin.
  • Tenceredeki sütlacı orta ateşte koyulaşana kadar kaynatın.
  • Sütlacı kaselere paylaştırın. 
  • soğuktan sonra üzerine tarçın ve ceviz serpip servis edin.
Afiyet Olsun.








2 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.

lezzetduragi dedi ki...

Teşekkürler

Etiketler