21 Ocak 2014 Salı

Çaylı & Tarçınlı Kek




Kalan çay demini dökmemek için Çaylı & Tarçınlı Kek yapmak iyi fikir.Bizim evde çok Siyah çay çok tüketilmez o nedenle hazır demlenmiş çay varken ve çay demi de artmışken keki yapmak farz oldu :)

 Malzemeler:

  • 3 ad yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çay (sadece demi konulacak)
  • 3 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın


Yapılışı:

  • Yumurta ve toz şeker şeker eriyene kadar çırpılır , üzerine sıvıyağ ve çay demi konularak homejen bir karışım olana kadar çırpılmaya devam edilir.
  • Un , kabartma tozu ve tarçın elenerek karışımın içine konulur ve hamurulur özleşmesi sağlanır
  • Marganir ile yağlanan kek kalıbımızın hertarafını saracak şekilde un serpiştirilir fazlalık dökülür 
  • Hamurumuz kalıbımıza dökülür
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında içini çekene kadar pişirilir.

2 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

tam da akşam çayımı içiyordum aldım bir dilim yanına :)

lezzetduragi dedi ki...

Afiyet Olsun :)

Etiketler