23 Ocak 2014 Perşembe

Lokumlu Çörekler



Mutfak Sırları ' nın sayfasında Ay Çöreği tarifini görünce denemiş ve beğenmiştim.
Hamuru çok güzel oldu aynı hamuru kullanarak bu kez Lokumlu Çörekler hazırladım aynen ay çöreği yapar gibi hamuru açıyoruz içine lokum koyup sarıyoruz ve iki ucunu birleştiriyoruz , fakat bu çörekleri ılık tüketmek bence daha güzel hem lokum biraz akışkan oluyor hemde hamuru yumuşacık , soğuduktan sonra hamur ve lokumlar sertleşiyor o nedenle ılık ılık tüketmekte fayda var.



Malzemeler:
  • 1 yumurta akı- orta boy
  • 3/4 su bardağı tuzsuz tereyağ eritilmiş soğutulmuş
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığının ucu ile tuz
  • 4 su bardağı un
İç Harcı:
  • Lokum parçaları 
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı+1 yemek kaşığı süt
  • file badem veya file fındık
Yapılışı:
  • 3 su bardağı unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın 
  • Eritilmiş soğutulmuş tereyağı , süt , maya , pudra şekeri, tuz ve yumurta akını ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Kalan 1 bardak unu hamura ekleyerek 3-4 dk kadar yoğurun
  • Ele ve tezgaha yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun, yoğurulan hamuru streç filimle kapatıp 20 dk kadar ılık bir ortamda mayanlanması için bırakın
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın , yuvarlanan hamuru hafif unlanan tezgahta merdane yardımı ile çok inceltmeden açın , kenarına lokum parçalarını koyup rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirin fırın tepsisine dizin, hamur bitena kadar bu işlemi uygulayın
  • Tepsiye dizilen çörekleri 15 dk kadar ılık bir ortamda mayalanması için bekletin
  • Yumurta sarısı ve sütü karıştırın mayalanan ay çöreklerinin üzerine sürün ve file badem serpiştirin
  • Önceden ısıtılmış 180 dereclik fırında yaklaşık 25-30 dk kadar pişirin
  • Ilık olarak tüketin  
Afiyet Olsun..

1 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

Ellerine saglik canim lokumlu kurabiye denemistim ama bunuda denemek lazim sevgiler..

Etiketler