15 Ocak 2014 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf



Hafif ve pratik bir Sütlü tatlı tarifi vermek istiyorum Muhallebili Kadayıf , ister tepside ister minik kuplarda sunuma hazırlayabilirsiniz

Muhallebi Malzemeleri:
  • 1 lt süt
  • 1 ad yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krema -200 ml
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
Kadayıf için : (ben hazır kullandım)

  • Yufkacılarda 250 gr lık hazır kavrulmuş kadayıflar satılmakta sadece içine 1 su bardağı kıyılmış ceviz ilave edilecek. 
veya  kendiniz hazırlamak isterseniz ;
  • 250 gr yaş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 250 gr kadayıf poşet içinde buzlukta 1-2 saat bekletlir (daha kolay ufalanması için ), daha sonra geniş bir kabın içine kadayıflar minik minik ufalanır , eritilen terayağda rengi dönene kadar kavrulur sonra üzerine toz şeker serpilir ve kıyılmış cevizler ilave edilerek  harmanlanır.Soğumaya bırakılır
Yapılışı:
  • Süt , toz şeker, yumurta , un ve nişasta tencerede karıştırılarak koyu bir kıvam olana kadar pişirilir.Ilıması için kenara alınır
  • Ilıyan Muhallebinin içine tereyağ ve krema ilave edilerek 3-4 dk mikserle karıştırılır.
  • Dikdörtgen bir borcamın içini kapatacak kadar cevizli kadayıf serpilir ve elle düzleştirilir.
  • üzerine hazırlanan krema dökülür ve bir spatula yardımı ile düzleştirilir , kalan cevizli kadayıf kremanın üzerine serpilir ve elle çok bastırmadan düzeltilir.
  • Servis öncesi 2-3 saat kadar buzdolabında donması için bekletilir, donduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Etiketler