Hafif ve pratik bir Sütlü tatlı tarifi vermek istiyorum Muhallebili Kadayıf , ister tepside ister minik kuplarda sunuma hazırlayabilirsiniz
Muhallebi Malzemeleri:
- 1 lt süt
- 1 ad yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket krema -200 ml
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Kadayıf için : (ben hazır kullandım)
- Yufkacılarda 250 gr lık hazır kavrulmuş kadayıflar satılmakta sadece içine 1 su bardağı kıyılmış ceviz ilave edilecek.
veya kendiniz hazırlamak isterseniz ;
- 250 gr yaş kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 250 gr kadayıf poşet içinde buzlukta 1-2 saat bekletlir (daha kolay ufalanması için ), daha sonra geniş bir kabın içine kadayıflar minik minik ufalanır , eritilen terayağda rengi dönene kadar kavrulur sonra üzerine toz şeker serpilir ve kıyılmış cevizler ilave edilerek harmanlanır.Soğumaya bırakılır
Yapılışı:
- Süt , toz şeker, yumurta , un ve nişasta tencerede karıştırılarak koyu bir kıvam olana kadar pişirilir.Ilıması için kenara alınır
- Ilıyan Muhallebinin içine tereyağ ve krema ilave edilerek 3-4 dk mikserle karıştırılır.
- Dikdörtgen bir borcamın içini kapatacak kadar cevizli kadayıf serpilir ve elle düzleştirilir.
- üzerine hazırlanan krema dökülür ve bir spatula yardımı ile düzleştirilir , kalan cevizli kadayıf kremanın üzerine serpilir ve elle çok bastırmadan düzeltilir.
- Servis öncesi 2-3 saat kadar buzdolabında donması için bekletilir, donduktan sonra dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder