13 Ocak 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa & Sütlü Pırasa Çorbası


Aldığımı Pırasaları değendirmek gerekti yoksa dolapta ziyan olup gidebilirdi , Pırasaların beyaz kısımları ile Zeytinyağlı yaptım kalan yeşil saplarını da atmaya kıyamadım onlarla da Sütlü Pırasalı çorba yaptım sonuç bizimkiler tarafından beğenildi , süt pırasanın acı tadını yumuşatmış oldu ve içimini kolaylaştırdı.Buyrun tarife

Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler:

  • 500 gr pırasa
  • 2 ad orta boy havuç
  • 1 adet domates
  • 2 ad küp şeker
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağ
  • 2-3 su bardağı su
Yapılışı:
  • Pırasa ve havuçlar verev şekilde doğranır
  • Zeytinyağımız tenceremize konulur üzerine küp şekerler atılır, önce havuçlar üzerine pırasalar dizilir , soyulmuş ve  küp küp doğranmış domatesler de ilave edilerek pırasaların üzerini 1 parmak su gececek kadar ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Sütlü Pırasa Çorbası


Malzemeler:

  • Pırasanın yeşil sapları 
  • 1 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz
  • 1,5 lt su
Yapılışı:
  • 1 -2 dal pırasayı ve 2 diş sarımsağı çorba kaşığına sığacak gibi minik minik doğrayın.
  • Tencere koyduğumuz 1 yemek kaşığı zeytinyağında biraz soteleyin ve kenara alın
  • Ayrı bir tencerede yine 1 kaşık zeytinyağında kalan pırasa saplarını gelişi güzel doğrayıp kavurun ve üzerine 1,5 lt suyu ekleyip pırasalar yumuşayana kadar pişirin
  • Pırasalarımız piştikten sonra blendır ile ezin akışkan bir kıvam olucak eğer kıvamı gözünüze çok koyu gelir ise azar azar su ilave edebilirsiniz.
  • Minik minik doğrayıp sotelediğimiz pırasaları da bu karışıma ilave edip 5 dk kadar kaynatın
  • Çorbamız kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısarak 1 bardak sütümüzü ve tuzumuzu ilave ederek karıştırın sütün karışmasını sağlayın ve ocağı kapatın  (sütü ilave ettikten sonra çok kaynatmayın süt kesilebilir.)
  • Çorbamız servis hazır

1 yorum:

sofrada bulus dedi ki...

Elinize sağlık çok severim pırasayı

Etiketler