22 Şubat 2014 Cumartesi

Kısır


Ola la la Kısırı kim sevmez ki en sevdiğim meze çeşitlerinden biri  haftanın hergünü yiyebilirim o derece yani
''Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır '' dan yola çıkarak her bayanın bir kısır tarifi mutlaka vardır bende Kısırı bol acılı ve bol salçalı ve tane tane olanını severim benim tarifim de bu şekilde buyrun bakalım .



Malzemeler:

  • 2 su bardağı Kısırlık Bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Yeşil soğan (3-4 dal)
  • Maydanoz (yarım demet )
  • 1/2 çay bardağı Sıvıyağ
  • 1/4 çay bardağı Nar ekşisi
  • 1/2 Limon
  • 1 su bardağı Kaynar su
Yapılışı:
  • 1 su bardağı kaynattığımız suda salçamızı eritiyoruz ve üzerine bulgurumuzu koyup kabımızın kapağını kapatıyoruz, bu şekilde bulgurun şişmesini bekliyoruz
  • Ayrı bir kapta soğan ve maydanozlarımızı ince ince doğruyoruz.diğer tarafta bir kabın içinde limon suyu , sıvıyağ ve nar ekşisini karıştırıyoruz
  • Bulgurumuz şiştikten sonra kaşıkla ve elle karıştırıyoruz ki salça bulgurun içine işlesin diye , hazırlanan yeşillikleri , yağ karışımı ve pul biberi ekleyip bir güzel harmanlıyoruz ve benim kısırım hazır
Afiyet Olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and I am waiting for your further write ups thanks
once again.

slot machine

Adsız dedi ki...

Remarkable! Its really amazing post, I have got much
clear idea on the topic of from this article.

my web blog diet pills in kentucky

Unknown dedi ki...

Yazı stili şahaneymiş. İsmini öğrenebilir miyiz?

Vildans dedi ki...

Silmarillia İvan yazi stili : Indie Flower

Etiketler