15 Mart 2014 Cumartesi

Tavuk Kapama


Kapama çok bilindik bir Balkan yemeğidir.Aynı zamanda bir pilav türü olmasına karşılık bizim oralarda ana yemek gibi sunulur.Bizde kapama kalabalık bir misafir geleceği zaman veya Bayram yemeklerininde vazgeçilmezidir.Kapama isteğe baglı Tavuk veya Kırmızı et ile de yapılabilir.






 Malzemeler:(Orta boy Tepsi için)

  • 1 ad orta boy bütün tavuk
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1,5 lt tavuk suyu
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı terayağ
  • tuz
  • karabiber



Yapılışı:
  • Tavuğumuzu bir güzel yıkadıktan sonra bütün olarak haşlıyoruz 
  • Pirinç ve bulguru yıkayıp suyunu süzdürüyoruz
  • Kapamayı yapacağımız tepsinin içine sıvıyaımızı koyup pirinç ve bulguru 4-5 dakika kadar kavuruyoruz
  • Kavurduktan sonra pirinç karışımı tepsinin her tarafına eşit gelecek şekilde düzeltiyoruz
  • Soğutulmuş tavuk suyumuzu pirinçleirn üzerine döküyoruz ve haşlanmış olan tavuğumuzu pirinçlerin üzerine tepsinin ortasına yerleştiriyoruz , terayağımızı tavuğun üzerine sürüyoruz , tuz ve karabiberi serpistiriyoruz
  • birkaç dakika önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pirinçlerimiz suyunu çekene ve tavuğumuzun üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Ilık olarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler