14 Temmuz 2014 Pazartesi

Kürdan Kebabı & Köfteli Patlıcan Sarması

Kürdan kebabımı desem Köfteli patlıcan sarma mı desem bilemedim ama nefis bir Fırın yemeği oldu ister et ister tavukla deneyebilirsiniz 



Malzemeler:
  • 4-5 adet büyük boy patlıcan
  • 300-400 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(köfte ve patlıcanları kızatmak için)
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5-2 su bardağı ılık su
Yapılışı:
  • Patlıcanları çizgili soyarak şerit şeklinde uzun uzun kesin, tuzlu suda 10-15 dk haşlayın, sonra tuzunu yıkayın ve kurulayın ve az yağda alt üst kızartın.
  • Köfteler için kıymanın içine soğanı rendeleyin, maydanozu ince ince kıyın , yumurta ve baharatları ekleyip bir güzel yoğurun.
  • Köfteleri minik minik yuvarlayarak kızartın bir kenarda bekletin
  • Bir kasenin içine patlıcanları dizin içine köfteyi koyun ve bohça gibi sarın , üzerine dilimlenmiş domates ve biber koyun ve üzerine kürdan saplayın.

  • Tüm patlıcanlar ve köfteler için aynı işlemi uygulayın fırın tepsise dizin
  • Ayrı bir kapta 2 su bardağı suyun içinde salçayı ezin patlıcanların üzerine dökün
  • 180 derecelik fırında 20-25 pişirin
Afiyet Olsun.

1 yorum:

sofrada bulus dedi ki...

Elinize sağlık menü harika..

Etiketler