4 Ağustos 2014 Pazartesi

Tarçınlı Kırmızı Erik Suyu & Şerbeti



Kırmızı erikler ne tatlı ne ekşi tam da bu sıcaklarda bol buz ile tüketebileceğimiz mahoş tadı var içine bir de tarçın eklenince mis yapması da son derece pratik.

Malzemeler:
  • 1 kilo kırmızı erik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2,5-3 lt kadar su
Yapılışı:
  • Eriklerimizi ovarak bir güzel yıkıyoruz , derin bir tencereye alıp üzerine şekeri , tarçını ve suyu ekliyoruz.Orta harlı ateşte erikler yumuşayıp kabukları ayrılana kadar kaynatıyoruz
  • Şerbetimiz soğuduktan sonra bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz tahta bir kaşıkla karıştırıp çekirdeklerin ayırıyoruz.
  • Şişelere doldurup buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler