8 Ağustos 2014 Cuma

VİŞNELİ SORBE & BUZLU VİŞNE



Yaz aylarında soğuk içecekeler ve yicekler tüketmeyi çok seviyoruz ailecek , pazar tezgahındaki meyvelerin güzelliğini ve renkleri görünce dayanamıyorum bu Vişneli sorbe veya vişneli buzda onlardan biri vişnenin dayanılmaz ekşimtrak tadı ve güzel rengi birleşti ortaya bu çıktı.


Ben sorbeyi yumurta beyazı katmadan yapıyorum hatırlarmısınız eskiden mahalle bakkallarında satılan meybuz lar vardı işte bu ondan tek farkı kaşık kaşık yiyoruz :) 


Sorbe sadece su , şeker ve meyveden hazırlanıyor oldukça pratik hem meyvenin tadı ve rengi de kaybolmuyor ama biraz buzdolabında beklemesi gerekli.

Sorbeyi hazırladığınız muhallabili tatlılarla da ikram edebilirsiniz , hazırlanması oldukça pratik olan bu tatlıyı siz de sevdiğiniz diğer meyvelerle deneyebilirsiniz




Malzemeler:

  • 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış ve püre haline getirilmiş vişne
  • 1/2 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
  • 1 su bardağı suyu tencereye koyuyoruz üzerine şekeri ilave edip orta harlı ateşte şeker tanecikleri eriyene kadar kaynatıyoruz şerbet haline getiriyoruz.
  • Şerbetimiz olduktan sonra soğutuyoruz ve içine limon suyumuzu ekliyoruz 
  • Çekirdekleri çıkartılmış vişneleri mutfak robotunda püre haline getiriyoruz ve şerbetin içine ekliyoruz karıştırıyoruz
  • Cam , porselen veya çelik bir kaba karışımı döküp karıştırıp derin dondurucuya koyuyoruz , 30 dakika arayla kaşıkla alt üst edip karıştırıp tekrar dondurucuya koyabilirsiniz bu işlemi birkaç kez tekrarlayın 3-4 saat sonunda karışım buz tutmaya başlayacaktır , eğer hemen tüketmeyecek iseniz karışımı 1 gece buzlukta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler