26 Aralık 2014 Cuma

Kaymaklı Ayva Tatlısı




Şimdi tam zamanı mis kokulu bir Ayva tatlısı yapmanın oldukça pratik  siz yemeğinizi yerken tatlımız ocakta pişiyor olacak. Ben tatlıyı sade olarak yaptım siz isterseniz içine ceviz, fındık veya rendelenmiş ayva ekleyebilirsiniz bana göre ayva ve kaymak uyumu harika haydi denemeye o zaman.



Malzemeler:
  • 4 ad ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 10-15 ad karanfil
  • 2 su bardagı su
Süslemek için:
  • Kaymak ve antep fıstığı tozu
Yapılışı:
  • Ayvalarımızı soyup ortadan ayırıyoruz çekirdeklerini çıkartıyoruz ayrı bir kaba koyalım ayvaları pişiriirken içine atıcaz (Jöle kıvamını ve renk vermesi için)
  • Ayvalarmızı yayvan bir tencereye diziyoruz üzerine karanfil ile karıştırdığımız şekerden 2 şer kaşık çukur kısmına koyuyoruz ve üzerine suyu döküp kısık ateşte yumuşayan kadar pişiriyoruz , ara ara kontrol edip ayvaları alt üst çevirebilirsiniz.
  • Piştikten sonra servis kabına alıp soğumaları için bir kenarda bekletiyoruz daha sonra kaymak ve antep fıstığı ile süsleyip servise hazırlıyoruz
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler