22 Aralık 2014 Pazartesi

Narlı Buğday Salatası



Çay saatlerinde veya ara öğünde diğer salatalara alternatif olarak hazırlayabileceğiniz besleyici bir tarif Buğday Salatası çeşitlendirmek tamamn size kalmış ben bu kez Nar taneleri kullandım

Malzemeler:

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 2-3 ad közlenmiş biber
  • 4-5 ad salatalık turşusu (kornişon)
  • birkaç yaprak maydanoz
  • 1/2 su bardağı kadar nar taneleri
  • tuz
  • zeytinyağ
  • 1/4 çay bardağı limon suyu
  • 1/4 çay bardağı nar ekşisi
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
Yapılışı:
  • Buğdayları ılık suda 1-2 saat bekletin , daha sonra bol suda yumuşayıp patlayana kadar haşlayın , suyunu süzüp soğuması için bir kapta bekletin
  • Közlenmiş biber , kornişon ve maydanozları minik minik doğrayın, tuz , limon suyu , zeytinyağ ve nar ekşisini bir kapta karıştırın ve buğdayların içine tüm malzemeleri ekleyin bir güzel hepsini harmanlayın.
  • Nar taneleri ile süsleyip bir süre buzdolabında bekletip soğuk soğuk servis edin
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler