4 Ocak 2015 Pazar

Labneli Çiçek Poğaça




Malzemeler:
  • 200 gr Labne
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yumurta 1 adedin sarısı ayrılacak üzeri için
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk instant maya
  • 6-7 su bardağı un
  • İç Malzemelesi
  • 150 gr lor peyniri
  • 1/2 demet maydanoz
  • üzerine serpiştirmek için susam
Yapılışı:
  • Bir kabın içine 3-4 bardak un konulur ortası havuz gibi açılır labne, yumurta, sıvı yağ, süt, tuz ve maya konularak yavaşça karıştırılır tüm malzemeler birbirine yedirilir kalan un yavaş yavaş eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra üzeri örtülerek yaklaşık 15-20 dakika kadar sıcak bir yerde mayalanması için bekletilir.
  • Ayrı bir kabın içinde lor peyniri ve ince ince kıyılmış maydanoz karıştırılır
  • Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp yuvarlak bir şekilde elimizle açalım içine 1 kaşık kadar harç koyup bohça şeklinde kapatalım ve hamuru ters çevirip elimizle fazla bastırmadan hamuru düzleyelim üzerine yumurta sarısı sürelim ve kenarlarına 4 çizik atalım her parçayı saat yönüne doğru çevirelim çiçek şekli verelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim, hamurumuz bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım


  •  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirelim
  • Sıcak sıcak servis edip tüketelim
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler