Malum bizim minnak içeçecek canavarı olduğundan buda tam ona göre ben :)
Ben baharat olarak sadece tarçın kullandım siz isterseniz içine karanfil veya kakule de katabilirsiniz şeker miktarınıda ağız tadınıza göre ayarlayabilisiniz.
Malzemeler:
- 1-1,5 kg kadar Nar
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 ad limonun suyu
- 1 ad çubuk tarçın
- 2 lt su
- süslemek için 2 dilim limon
Yapılışı:
- Narlarımızı bir güzel ayıklıyoruz daha sonra üzerine limon suyu ve toz şekeri ekleyip nar tanelerini eziyoruz suyunun çıkmasını ve şeker taneklirini erimesi için
- Narlarımızı ezdikten sonra bir tencerere koyup üzerine su ve tarçını ekleyip 15-20 dakika orta harlı ateşte kaynatıyoruz
- Narlarımızı yumuşadıktan sonra ocağımızın altını kapatıp soğması için bekletiyoruz soğuduktan sonra narlarımızı süzüyoruz
- Limon dilimleri ile süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
2 yorum:
güzel anlatmışsınız tarifi ellerinize sağlık. notlarımı aldım nar şerbetini yapmaya başlayacağım birazdan.
Teşekkürle Afiyet Olsun
Yorum Gönder