Havalar soğdu hertaraf buz tuttu.Ocaklarda çorbalar tıkır tıkır kaynamaya başladı , tavuk suyuna çorba bizim evde çok sık tüketilir bazen sade bazen şehriyeli bazen de sebzeli olarak bir çok çeşidini yaparım. Bugun yaptığığm Şehriyeli Tavuk Suyu çorba işte tarifi
Malzemeler:
- 1 parça tavuk göğsü
- 1,5-2 lt kadar su
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 ad limonun suyu
- 1 ad yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- tuz
- karabiber
Yapılışı:
- Öncelikle tavuğumuzu bir güzel haşlıyoruz haşlandıktan sonra minik parçalara ayırıyoruz ,daha sonra tavuk suyumuzu , tavuk parçalarımızı bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz ,kaynamakta olan suyumuzun içine tel şehriyemiz ilave edilir ve kapağı kapatılır şehriyelerin pişmesi için 5 dakika kadar kaynatılır.
- Ayrı bir kabın içinde Limon suyu , un ve yumurta sarısı çırpılır üzerine kaynamakta olan tavuk suyundan 1 kepçe kadar ilave edilir.Suyu ilave ederken karıştırmaya devam edin akışkan bir kıvam olduktan sonra kaynamakta olan çorbamızın içine karıştırılarak dökülür bir taşım daha kaynattıktan sonra servise hazırlanır karabiber le süslenip afiyetle içilir.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder