17 Şubat 2015 Salı

1 limon & 1 portakallı Limonata & Lemonade & Ballı Zencefilli Limonata


Kim demiş kışın Limonata içilmez diye :) bizim minnak hergün olsun hergün içer içecek demeye görelim tam bir sıvı canavarı :) bende mümkün olduğunca hazır içecek almamaya çalışıyorum her daim evde bulunur genelde yazdan tüm meyvelerden komposto yaparım kışın tüketiriz aa bu arada bu tarif de oldukça pratik Nefis Yemek tariflerinde gördüm 1 limon 1 portakal 1 su bardağı toz şekerden dan 3 lt Limonata mis gibi bu tarifi direk denedim sonuç harika oldu birde bu şekilde yaptım malum kış şekeri çıkartıp bir parça zencefil ve bal ekleyerek de yaptım ılık ılık içtik mis gibi oldu ben iki tarifi de ekliyorum tercih size kalmış ama mutlaka deneyin derim



1 limon 1 portakalla Limonata
Malzemeler:

  • 1 ad limon
  • 1 ad portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 lt su


1 limon 1 portakal Bal ve Zencefilli Limonata
Malzemler:
  • 1 ad limon
  • 1 ad portakal
  • bir parça taze zencefil yaklaşık 1 ceviz buyuklüğünde
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 lt sıcak su +2 lt su
Yapılışı:
  • Portakal ve limonu mümkünse 1 gün önceden buzluğa koyup dondurun (bence fazla fazla atın kalsın isteğiniz an çıkartıp yaparsınız ) bu işlem kabuklarının acısını alıyor 
  • Limonata yapacağınız zaman buzluktan portakal ve limonu çıkartın bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar yaklaşık 5-10 dk kadar bekletin bunları dörde bölüp robotunuza atın üzerine 1 bardak toz şekeri ekleyin ve tüm malzemeler ezilene kadar robotu çalıştırın 
  • Bir kaba 3 lt su koyup üzerine  püre haline gelmiş olan karışımı ekleyin limon tuzunu ilave edin ve karıştırıp 5 dakika kadar renginin çıkması için bekletin.Limon tuzunun ve şekerin erimesi için ara sıra karıştırın
  • Bir kabın içine temiz bir tülbent koyup bu karışımı süzün tülbentte kalan posayı elinizle güzelce sıkın ağız tadınıza göre biraz daha su veya şeker ekleyip tüketin 
  • Eğer ; Zencefilli Ballı yapacaksanız 
  • Limon ve portakalın içine soyulmuş taze zencefili atıp Şeker eklemeyin ve ezilene kadar çekin
  • 1 lt suyu kaynatın , püre haline gelen karışımı bir kaba alıp üzerine kaynattığınız suyu ve balı ekleyip eriyene kadar karıştırın bal eridikten sonra 2 lt daha su ekleyin ve bir kabın içine tülbent koyup bu karışımı süzün tülbentte kalan posayı elinizle güzelce sıkın ağız tadınıza göre biraz daha su veya bal ekleyip tüketin 
Afiyet Olsun..

10 yorum:

Seda Yılmaz dedi ki...

hımm bizde çok severiz yaz kış çok güzel ellerinize sağlık..

Mutlu Badem dedi ki...

ohhh mis gibi. kışın bence daha çok tüketilmesi gereken bir içecek . ellerinize sağlık ... afiyet , şifa olsun ...

lezzetduragi dedi ki...

Seda hanım teşekkürler

Mutlu Badem evet kışın ılık ılık içmekte fayda var teşekkürler

sofrada bulus dedi ki...

Bir kaç gündür çok sık görüyorum limon atayı tarifinizle hemen deneyeceğim ellerinize sağlık..

lezzetduragi dedi ki...

Sofrada Buluş pratik ve lezzetli oldu teşekkürler

bahce perim dedi ki...

elinize sağlık

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Şu hastalık kol gezdiği kış gününde ilaç gibi gelir bence.Ellerine sağlık.Sevgiler

lezzetduragi dedi ki...

Bahçe perim teşekkürler

Gülten hanım evet şifa niyetine bal ve zencefille yapınca mis teşekkürler

Saadet Uslu dedi ki...

İki güzel tarif, zencefillisini daha önce denemem lazım. Eminim çok güzel olmuştur...

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerinize sağlık.

Etiketler