Kırmızı biber çok severim yazın bol bol alıp közleyip dondurucuya atarım veya kışın tüketmek için kahvaltılık sos hazılarım
Ama bu tarifini yazdığım sos o kadar pratik ve lezzetli ki mutlaka deneyin isterseniz içine çeşitli baharatlar katabilrsiniz ama katılmasada kavrulduğu için ayrı bir tadı var
Malzemeler:
- 1 kg kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Kırmızı biberleri yıkayıp saplarını kesip çekirdeklerini temizliyoruz ve küçük parçalara kesiyoruz
- Rondoya koyup minik parçalara bölünüp püre kıvamına gelene kadar çalıştırıyoruz
- Yayvan bir tencereye yağımız koyup biraz yakıyoruz ve biber püremizi ekliyoruz , tuzu da ilave ediyoruz orta harlı ateşte karıştırarark pişiriyoruz bu işlem yaklaşık 1 saatte yakın sürüyor çünkü birberler suyunu çekmesi gerekiyoruz.Suyunu çekmeye başlayınca ocağın altını kısabiliriz ara ara karıştırmaya devam edin koyu bir kıvam almaya başladığında bir süre daha karıştırıp ocağı kapatabiliriniz .
- Kırmızı biber püremizi isterseniz sıcak sıcak kavanoza doldurup kapağını bir güzel kapattıktan sonra ters çevirin bir gün bu şekilde bekledikten sonra daha sonra kullanmak için bekletebilirsiniz.
- Kahvaltıda kullanmak için porselen veya cam bir kabın içinde muhafaza edebilirsiniz.
Not:
- 1 kg biberden yaklaşık 1 kavanoz çıkıyor (cam 700 gr kavanoz)
- Mutlaka ara ara karıştırın yoksa dibi tutabilir.
- Tuzu ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Kırmızı biberi karıştırırken ıslak kaşık sokmayın yoksa çok çabuk ekşiyebilir.
- Tahta kaşıkla karıştırmaya özen gösterin
Afiyet Olsun.
7 yorum:
Çok hoş görüntü:)))
Tariften once sunuma bayıldım .Ellerinize sağlık.
Saadet hanım teşekkürler
ÖZay hanım teşekkürler
az malzemeli harika bir tarifmiş ellerine sağlık sevgiler
Ayy bayıldım bu tarif tam benlik çok severim kırmızı biberi ellerinize sağlık
Kolay yemek tarifleri evet çok pratik ve lezzetli teşekküler
Sada hanım bende çok severim her türlüsünü çok lezzetli oluyor teşekkürler
Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder