10 Şubat 2015 Salı

Labneli Balkabaklı Pasta


Balkabağının faydaları saymakla bitmez özellikle kış aylarında vazgeçemediklerin arasında çorbası ve tatlısını çok yaparım.

Balkabağının içeriğinde nisasta, şeker, yağ , çinko, magnezyum, beta karoten, A,B ve C vitaminleri , aminoasitler ve alkoloidler bulunmaktadır.
Vücudun herhangi bir yerinde oluşan iltihabın iyileşmesinde yardımcıdır, lif içeriği yüksek olduğundan diyetlerde uzun süreli tokluk hissi sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur.
bilgi netten alınmıştır



Pekmezle pişirdiğim bal kabakları yenmeyince bende ziyan olmamaları için bu tarifi yaptım , ne yaparım diye düşünürken evde olan malzemelerle birleştirdim ve ortaya Kolay Labneli Balkabağı Pastası çıktı sonuç mu geyet memnun edici

Malzemeler: (20-22 cm çember kalıp )

  • 1 kg kadar balkabağı
  • Balkabağını pişirmek için **1 su bardağı toz şeker + 1/2 çay bardağı pekmez
  • 2,5 pk pötibör bisküvü
  • 1 pk toz krem şanti + 1 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı Labne
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
  • Balkabağı soyulup istenen şekilde doğranır , üzerine 1 su bardağı toz şekeri eklenip 1 saat kadar bekletin bu sırada şekeri çekip biraz su salmaya başlayacaktır , suyunu saldıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin pişmesine yakın pekmezi de ekleyip bu şekilde pişirmeye devam edin.Kabaklarımız piştikten sonra bir kenarda soğması için bekletin
  • 1 pk krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın bir güzel çırptıktan sonra içine labneyi ilave edip tekrar çırpın hepsi birbirine karıştırktan sonra buzdolabında donması için bir süre bekletin 
  • Tereyağını bir tava içinde eritin , 1 paket bisküviyi rondoda ufalayın eritilmiş tereyağ ile karıştırıp birbirine yedirin
  • Servis edeceğiniz pasta tabağına 20-22 cm çember kalıbımızı koyup tereyağ ile karıştırılan bisküviyi elinizle bastırarak hertarafı eşit olacak şekilde yayın bir kenarda bekletin.
  • Tekrar 1 pk bisküviyi rondoda ufalayın ve soğumuş olan kabaklar ile karıştırın 
  • Daha sonra kullanılma üzere kalan 1/2 pk bisküviyi de rondoda ufalayın
  • Tereyağlı bisküvi tabanımızın üzerine balkabağının yarısını koyup eşit bir şekilde dağıtın , soğutulmuş kremamızdan da balkabağının üzerine eşit miktarda yayın ve düz bir zemin oluşturmak için ufalanmış bisküvi parçaları ile kaplayın ve kalan balkağını da bisküvi parçalarının üzerine düz bir şekilde çok bastırmadan yaymaya çalışın kalan parçaları da üzerine atıp kaplayın ve bir kaşık yardımı ile düz bir zemin oluşturun bu şekilde en az 3-4 saat vaktiniz var ise 1 gün buzdolabında donması için bekletin,
  • Bekleme işleminden sonra çemberin kolay çıkması için düz uçlu bir bıçak yardımı ile çemberi tutup bıçakla kenarlarını ayırın ve çıkartın süsleyip servis edin
Afiyet Olsun.

9 yorum:

Filiz Erkan FilizceYemekler dedi ki...

Elinize sağlık, güzel bir değerlendirme olmuş..mutfakta çareler tükenmez:))) sevgiler....

birgül erdogan dedi ki...

Ellerinize sağlık. Balkabağı herşekilde sevdiğim bir sebze.
Nefis görünüyorlar.

Guzellik Hikayesi dedi ki...

Balkabağının görüntüsü bana hoş görünmediği için tadına hiç bakmadım ama tatlı olarak değil de bu şekilde olursa belki severim çünkü çok güzel görünüyor.

Kendi Mutfağında Şef dedi ki...

Pastanız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.Bir dilim aldım izninizle, sevgiler...))

lezzetduragi dedi ki...

Filiz hn tesekkürler aynen her şey değerlenir

lezzetduragi dedi ki...

Birgül hn tesekkürler

lezzetduragi dedi ki...

Güzellik Hikayesi tesekkürler evet bu şekilde içine krema bisküvi girince tadı değişiyor

lezzetduragi dedi ki...

Kendi mutfağinda şef çok tesekkürler

Evren Martı Demir dedi ki...

Evde kalan kabak tatlılarını ben de pasta olarak değerlendiriyorum ama labneli hiç aklıma gelmemişti doğrusu...

Sevgiler

Etiketler