14 Nisan 2015 Salı

Karalahana Diblesi

Karadeniz yemeklerini çok severim yemelere doyamam bu da onlar biri :) sürekli yaparın bazen pirinçli bzaende bulgurlu sonuç hepsi nefis olur , bu yemeği ister bu şekilde sade veya üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak da servis edebilirsiniz tamamen ağız tadınıza kalmış benden söylemesi :) deneyenlere şimdiden afiyet olsun


Malzemeler:
  • 1 demet karalahana
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 ad kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 1 lt su --karalahanaları haşlamak için
  • 3-4 bardak su--yemeğe ilave etmek için
Yapılışı:
  • Karalahanaları güzelce yıkayın, ince ince kıyın. 
  • Pirinci de yıkayıp süzün.
  • Kuru soğanı zar şeklinde minik minik doğrayıp yağı koyduğumuz tencerede kavurun , üzerine salçayı ilave edin kavurun ve kıyılmış lahanalarıda ilave edip kavurmaya devam edin, pirinci , tuzu ve pulbiberi ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin tencerenin su miktarının tencerenizin boyutuna göre ayarlayın yaklaşık 1 parmak geçecek kadar koymanız yeterli kapağını kapatın orta harlı ateşte lahana ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin bu süre yaklaşık 20-25 dk.
  • Piştikten sonra ılık olrak servise hazırlayın 
  • Ağız tadınıza göre sade veya sarımsaklı yoğurt ile servis edin
Video olarak izlemek için tıklamanız yeterli


Afiyet Olsun

2 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

ögrenciyken giresunlu bir arkadaşım yapardı ve çok leziz olurdu ama ben denemedim hiç.ellerine saglık.

catering firması dedi ki...

Güzel bir yemeğe benziyor. Denenebilir, ellerinize sağlık..

Etiketler