Malzemeler:
- 1/2 pk makarna
- 2 lt su
- 1/4 çay bardağı sıvıyağ
- 150 gr kıyma
- 1 ad soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 ad domates
- tuz
- karabiber
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
- Tenceremize suyu koyup kaynatıyoruz içine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve makarnayı ilave ediyoruzyumuşayana kadar pişiriyoruz
- Minik minik doğradığımız soğanlarımızı yağ koyduğumuz tenceremizde kavrulur üzerine kıyma ilave edilip kavrulmaya devam edilir , tuz, karabiber , sarımsak ve minik doğradığımız domates ilave edilir karıştırılarak bu şekilde bırakılır
- Makarnamız piştikten sonra süzülür üzerine kıymalı harç ve rendelenmiş kaşar koyularak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder