25 Mayıs 2015 Pazartesi

Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar



Malzemeler:
  • 4 ad enginar (veya kaç kişilik yapmak isteseniz)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 ad orta boy havuç
  • 3 ad orta boy patates
  • 1 ad soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • birkaç damla limon suyu
  • dereotu
  • 3-4 bardak su
Yapılışı:
  • Soğan , havuç ve patateslerimizi zar şeklinde doğrayın , bir tencerenin içine tüm garnitürleri koyun üzerine enginarları dizin , zeytinyağını , bir iki damla limon suyunu ve suyu ekleyin , orta harlı ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin
  • Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyip servis edin
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Etiketler