18 Mayıs 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar





Severek yediğim en lezzetli sebzeler diyebilirim, gerçi ben yemek ayrımı yapmam her sebzeyi ve meyveyi çok severim bu tarifimde Mevsimin en güzellerinden İç Baklalı Enginar, bizim evde enginar mevsimi her perşembe mutlaka pişer malum semt pazarı var sebzecim var her hafta alırım



Malzemeler:(kişi sayınıza göre adedi ayarlayabilirsiniz )

  • 4 ad Enginar
  • 200-300 gr iç bakla
  • 1 ad orta boy soğan
  • 1/2 limon suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
  • su
  • üzerine dereotu
Yapılışı:
  • Soğanlarımızı minik minik doğrayıp zeytinyağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz
  • Enginarlarımızı diziyoruz üzerine baklalarımızı ilave edip limon suyu gezdiriyoruz ve enginarların üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 30-40 dakika kadar orta harlı ateşte pişmesi için bırakıyoruz
  • Enginar ve baklarımız piştikten sonra ağız tadınıza göre dereotu ile süsleyip servise hazırlıyoruz
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler